Putin: EL vajab maailmaareenile jäämiseks Venemaad (7)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin.
Vladimir Putin. Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Ligi aastase vaheaja järel Euroopa Liitu külastama valmistuv Vene president Vladimir Putin väidab neljapäeval avaldatud artiklis, et Venemaa abita ei ole ühendusest ülemaailmsel areenil tegijat.

Putin sõidab reedel kahepäevasele visiidile Kreekasse.

«Vana maailm suudab talle uues rahvusvahelises tegelikkuses õigusega kuuluva koha kindlustada üksnes kõigi Euroopa riikide, seal hulgas Venemaa võimeid ühendades,» kirjutab Putin Kreeka ajalehes Kathimerini.

«Oleme veendunud, et meie suhetes EL-iga pole probleeme, mida ei oleks võimalik lahendada. Mitmepoolse partnerluse juurde naasmiseks tuleb loobuda ebapiisavast ühepoolsete suhete lähenemisest. Teineteise arvamusi ja huve tuleb tõeliselt austada,» jätkas Putin.

ELi ja Venemaa suhted on madalseisus 2014. aastal puhkenud Ukraina konflikti tõttu, mis on toonud kaasa euroliidu sanktsioonid Venemaale.

Vene kaubandusele, kaitse- ja energiatööstusele määratud sanktsioonid aeguvad juulis, nende pikendamine tuleb heaks kiita ühehäälselt. ELi liidrid arutavad seda küsimust juunis.

Putin kohtub reedel Ateenas Kreeka presidendi Prokopis Pavlopoulose ja peaministri Alexis Tsiprasega.

Laupäeval võtab ta osa pidustustest õigeusu ühes tähtsamas pühapaigas Athose mäel, millega tähistatakse venelaste sealviibimise 1000. aastapäeva.

Putin külastas Euroopat viimati eelmise aasta juunis. Siis käis ta Itaalias ning kohtus peaminister Matteo Renzi ja paavst Franciscusega.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles