Mosambiigis leiti järjekordne lennukiosa, mis võib olla Malaysia Airlinesi MH370 lennult

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennukiosa, mida seostatakse MH370 lennuga
Lennukiosa, mida seostatakse MH370 lennuga Foto: SCANPIX

Aafrika riigi Mosambiigi rannikult leiti järjekordne lennukiosa, mis arvatavalt pärineb lennufirma Malaysia Airlinesi 8. märtsil 2014 kadunuks jäänud lennukilt.

Mosambiigi võimud edastasid Maceneta poolsaarel tehtud leiu kohta info selle lennuõnnetuse uurimiskomiteele, mida juhivad Austraalia eksperdid, edastab BBC.

Ekspertide hinnangul klapib nüüd leitud osa Mosambiigist ja teistest riikidest leitud lennukitükkidega, mida seostatakse lennuga MH370 ning nis suuretõenäosusega on lennukist Boeing 777.

22. mail Mosambiigist leitud lennukiosa on kergest alumiiniumist ja peaagu identne varem leitud osadega.

8. märtsil 2014 Kuala Lumpurist Pekingisse teel olnud lennukis oli 239 inimest, kelle saatuse kohta andmed puuduvad. Ekspertide arvates kukkus lennuk India ookeani lõunaosa kohal lennates alla.

Seni on kindlaks tehtud viis merest leitud objekti, mida seostatakse Malaysia Airlinesi 2014. aasta õnnetuslennuga.  

Austraalia, Malaisia ja Hiina laevad kammivad India ookeanis läbi 120 000 ruutkilomeetri suurust ala, kasutades ka veealuseid droone ja radarit, et saada lisaandmeid õnnetuslennuki ja selle jäänuste kohta.

Austraalia esindajate teatel lõpetatakse ostingud augustis, kui selleks ajaks ei ole mingit märkimisväärset tõendit õnnetuse kohta leitud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles