Hiina hakkab vaidlusalusel merel korraldama patriootlikke tuure

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina merevägi Lõuna-Hiina merel
Hiina merevägi Lõuna-Hiina merel Foto: AFP / Scanpix

Hiina tahab muuta saared vaidlusalusel Lõuna-Hiina merel turismiatraktsioonideks patriootlikele turistidele, teatas riigimeedia reedel.

Hiina peab enda omaks tervet strateegiliselt olulist Lõuna-Hiina merd hoolimata teiste Kagu-Aasia naabrite omapoolsetest nõuetest.

«Suurriik teatas kavatsusest muuta Paraceli saarestikus asuva Woody Islandi turismiatraktsiooniks, mis oleks võrreldav Maldiividega,» kirjutati riiklikus päevalehes China Daily.

Külastajatel on saarel võimalik nautida erinevaid ajaveetmisviise, sealjuures käia sukeldumas, vesilennukiga lendamas jms. Saart nõudlevad endale ka Vietnam ja Taiwan, kuid päevaleht seda ei maininud.

«See reis ei ole kergemate killast, kuid paljud patriootlikult meelestatud turistid võiksid selle ette võtta,» sõnas Woody saare Sansha linna meer.

Turistid on tohtinud militariseerimata alasid Lõuna-Hiina meres külastada alates 2013. aastast. Kokku on saartel käinud umbes 30 000 turisti, sõnas linnapea.

USA sõjalise raskuskeskme nihutamine Aasiasse on tekitanud ärevust Hiinas, kes on viimasel kahel aastal asunud end jõuliselt Lõuna-Hiina merel kehtestama.

Peking peab pea kogu Lõuna-Hiina merd endale kuuluvaks ja on ehitanud mere vaidlusalustele aladele tehissaari ja -riffe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles