Brasiilias vahistati esimene mees, keda kahtlustatakse 16-aastase tüdruku grupivägistamises

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
41-aastane Raphael Assis Duarte Belo on üks politsei tagaotsitavatest.
41-aastane Raphael Assis Duarte Belo on üks politsei tagaotsitavatest. Foto: SCANPIX

Brasiilia politsei teatas eile, et nad on vahistanud esimese mehe rohkem kui 30 võimalikust ründajast, keda kahtlustatakse 16-aastase tüdruku grupivägistamises.

Ründajad postitasid video vägistamisest sotsiaalmeediasse ning see vallandas riigis ulatusliku avaliku pahameele, kirjutab New York Times.

Brasiilia valitsus on lubanud võidelda naiste vastu suunatud kuritegevusega. 21. mail Rio de Janeiros aset leidnud rünnak jõudis brasiillasteni eelmisel nädalal, kui ründajad postitasid Twitterisse videosalvestise, mis näitab teadvuseta ja alasti tüdrukut. Mitu meest viskasid rünnaku üle nalja.

Võimude väitel vägistati tüdrukut siis, kui ta oli külla läinud oma poiss-sõbrale. Tüdruk oli tunnistuses politseile öelnud, et ta ei mäleta pärast põgusat koosolemist kallimaga midagi, kuni ärkas järgmisel päeval üles teises hoones keset kümneid relvastatud mehi.

Politsei jagas meedias nelja kahtlusaluse tagaotsimiskuulutust, mille peale üks tagaotsitavatest leiti ja arreteeriti. Politsei sõnul ei ole veel selge, kas tüdruku poiss-sõber oli ka üks ründajatest, kuid teda otsitakse. Kahtluste järgi oli vägistajaid 33, kuid see number ei ole veel kindel.

Brasiilias tapeti soopõhise kuritegevuse, sealhulgas vägistamise ja koduvägivalla, käigus 1980.– 2010. aastal 92 000 naist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles