Putin lubab NATO rakettide paigutamisel naaberriikidesse kasutusele võtta vastumeetmed (14)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Vladimir Putin
Venemaa president Vladimir Putin Foto: Sputnik/Scanpix

Venemaa president Vladimir Putin tegi avalduse, et kui USA hakkab Vene naaberriikidesse nagu Rumeenia oma rakette paigutama, võtab ta kasutusele vastumeetmed, vahendab CNN.

USA alustas selle kuu alguses Rumeeniasse raketitõrjesüsteemide paigutamisega. Washingtoni sõnul aga ei ole need raketid suunatud mitte Venemaa vastu, vaid ettearvamatute riikide vast nagu seda on näiteks Iraan.

Putin avaldas oma ähvarduse reedesel pressikonverentsil Kreekas.

NATO, kes rakette kontrollib ütles, et neid ei saa ründavalt kasutada, kuna nad ei sisalda lõhkeaineid ja nende ainsaks eesmärgiks on potentsiaalseid taevast tulevaid sihtmärke ohutuks teha.

«Kõik Venemaa ähvardused on alusetud ja vastutustundetud,» kommenteeris Putini avaldust NATO pressiesindaja Oana Lungescu. Venemaa teab väga hästi, et meie ballistiline raketisüsteem on loodud kaitse-eesmärgil ja ei ole suunatud Venemaa vastu.

Rumeenias asuv NATO poolt juhitud raketisüsteem asub USA mereväebaasis, Deveselus. Samasugust raketitõrjesüsteemi plaanitakse Poola. 

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles