Euroopa Komisjoni president Juncker läheb juunis Venemaale (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker
Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker Foto: SCANPIX

Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker teeb juunis visiidi Venemaale, kinnitas Komisjoni pressiesindaja. See samm tuleb ajal, mil ELi suhted Venemaaga on pingelised ja sanktsioonidega piiratud, vahendab Reuters.

«President Junckerit kutsuti 16. juunil Peterburis toimuvale Majandusfoorumile ja ta plaanib sellest osa võtta,» sõnas pressiesindaja. «Ta kasutab seda võimalust, et Venemaa juhtkonnale aga ka laiemale publikule esitada ELi perspektiivi hetkeolukorrast EL-Venemaa suhtes,» lisas esindaja.

Juncker on saanud suure kriitika osaliseks nende Euroopa ametnike poolt, kes pooldavad karmi majanduslikku poliitikat Venemaa suhtes. Sanktsioonid Venemaale kehtestati ELi ja USA poolt peale Venemaa Krimmi annekteerimist 2014. aastal. Juncker aga on avaldanud soovi luua Venemaaga praktiline suhe.  

Interfaxi andmetel kohtub Putin juunis Venemaale visiidie saabuva Junckeriga. Kremlini esindaja sõnul avaldatakse lootust, et EL valib seejärel suhetes Venemaaga uue konstruktiivsema trajekoori.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles