Birmas konfiskeeriti järjekordne rekordkogus narkootikume

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Birma tööline
Birma tööline Foto: AFP / Scanpix

Birmas, Hiina piiri ääres, konfiskeeris politsei rekordilise hulga amfetamiinitablette, mille müügiväärtust hinnatakse umbes 32 miljonile eurole. See on riigis ajaloo suuruselt teine konfiskeeritud kogus narkootikume, vahendab Reuters. 

Kuigi pigem kuulus oma oopiumiäri poolest, käib Birmas ka tegus madala kvaliteediga amfetamiinitabletid.ee äri, kuna riigi piirid on halvasti valvatud ja see muudab narkootikumide ekspordi lihtsaks.

Kofeiiniga segatud amfetamiinitablette tarbitakse nii meelelahutuslikul eesmärgil kui ka töötajate poolt, kes veedavad pikki tööpäevi tehastes ja peavad ärkvel püsima.

Tabletid leiti laupäeval Kutkai linnas, Põhja-Birmas, ühest kaubikust. Kaubiku juht ütles politseile, et talle maksti laadungi transportimise eest Birma suuruselt teise linna, Mandalaysse.

Uurimise käigus on selgunud, et konfiskeeritud narkootikumid kuuluvad tagaotsitavale, keda seostatakse teise konfiskeeritud narkolaadungiga, mis leiti 5. märtsil.

Avastatud laadung amfetamiinitablette on Brima suuruselt teine leid, mis järgneb eelmisel aastal konfiskeeritud laadungile, mille tänavaväärtust hinnatakse 90 miljonile eurole.

Birmast on saanud amfetamiiniekspordi keskus ja politsei usub, et konfiskeeritud narkootikumid pidid minema välisturule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles