Egiptuse mõistis Moslemivennaskonna juhi eluks ajaks vangi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Egiptuse endine president Mohammed Morsi
Egiptuse endine president Mohammed Morsi Foto: SCANPIX

Egiptuse kohus mõistis täna eluks ajaks vangi Moslemivennaskonna juhi Mohamed Badie ja veel 35 inimest, ütles justiitsametnik.

Lisaks mõisteti 3-15 aastaks vangi 48 inimest ning 20 lasti vabaks. Badie on teistes kohtuprotsessides mõistetud samuti surma ja pikaks ajaks vangi.

Sõjavägi kukutas Morsi 2013. aasta juulis ning sestpeale on võimud kinni pidanud tuhandeid Moslemivennaskonna liidreid ja liikmeid. Neist sajad on surma mõistetud, kuid paljud on ka apellatsioonikohtus peale jäänud.

Kohus mõistis täna Badie ja teised süüdi seotuses vägivaldsete kokkupõrgetega Suessi kanali-äärses Ismailiya linnas, milles hukkus kolm inimest. Kokkupõrked leidsid aset pisut pärast Morsi kukutamist.

Egiptuse esimese demokraatlikult valitud presidendi kukutamise järel kestsid nädalaid vägivaldsed meeleavaldused, mille käigus politsei tappis sadu Morsi toetajaid. 2013. aasta 14. augustil tapeti üle 600 inimese, kui võimud ajasid laiali Kairos asunud protestilaagri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles