Türgi kaguosas sai pommiplahvatuses surma neli ja viga 19 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kurdistani Tööpartei võitlejad alistuvad armeele Nusaybinis.
Kurdistani Tööpartei võitlejad alistuvad armeele Nusaybinis. Foto: TSK/SIPA/TSK/SIPA

Türgi kaguosas asuvas Silopi linnas sai esmaspäeval pommiplahvatuses surma neli ja vigastada 19 inimest, teatasid võimuesindajad.

Plahvatus kärgatas politseiauto möödumisel. Uudisteagentuuri Anadolu Agency andmetel on mitmed vigastatud kriitilises seisundis. Haavatute hulgas on viis politseiametnikku.

Türgi võimud süüdistasid terrorirünnakus sisse rühmitusest Kurdistani Tööpartei (PKK). Türgi kaguosas toimuvad pidevalt kokkupõrked julgeolekujõudude ja PKK mässuliste vahel. Rahuprotsess Türgi ja PKK vahel varises mullu juulis kokku.

PKK on viimastel kuudel korraldanud ridamisi rünnakuid vastuseks sõjaväe operatsioonile kurdi võitlejate vastu Türgi kaguosas ja Põhja-Iraagis.

PKK alustas 1984. aastal Türgi keskvõimu vastu verist ülestõusu eesmärgiga saavutada kurdidele suurem autonoomia. Konflikt on nõudnud tänaseks umbes 40 000 inimelu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles