Põhja-Korea raketikatsetus ebaõnnestus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea raketikatsetus ebaõnnestus ka 28. aprillil.
Põhja-Korea raketikatsetus ebaõnnestus ka 28. aprillil. Foto: JUNG YEON-JE/AFP

Põhja-Korea üritas teisipäeval välja tulistada uut võimsat keskmise tegevusraadiusega raketti, kuid katsetus ebaõnnestus, teatasid Lõuna-Korea kaitseministeerium ja uudisteagentuur Yonhap.

"Paistab, et Põhja-Korea raketikatsetus ebaõnnestus," edastas Yonhap.

Uudisteagentuuri andmetel oli tegemist keskmaaraketiga Musudan.

Lõuna-Korea kaitseministeeriumi eestkõneleja ütles uudisteagentuurile AFP, et raketikatsetus leidis aset kohaliku aja järgi kell 05.20 varahommikul. Rakett tulistati välja Wonsani linna lähedal.

"Uurime asja ja jälgime olukorda tähelepanuga," kinnitati kaitseministeeriumist. Ministeeriumi esindaja ei soovinud raketitüüpi oletada.

Jaapan viis esmaspäeval oma sõjaväe valmisolekusse raketi allatulistamiseks juhul, kui see peaks ohustama Jaapani territooriumi. See tähendab, et riigi ranniku lähistele saadeti sõjalaevad raketitõrjesüsteemiga Aegis ja püüdurrakettidega PAC-3.

ÜRO resolutsioonid ei luba Põhja-Koreal kasutada mis tahes ballistilise raketi tehnoloogiat.

Põhja-Korea korraldas 6. jaanuaril neljanda tuumakatsetuse ja katsetas kuu aega hiljem kaugmaa ballistilist raketti. Sellele järgnes ridamisi väiksema tegevusraadiusega rakettide katsetusi. ÜRO kehtestas märtsi algul Põhja-Koreale viimase 20 aasta karmimad sanktsioonid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles