Süüria õhulöökides sai surma vähemalt 14 tsiviilisikut

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänav Idlibis pärast Venemaa õhulööke detsembris.
Tänav Idlibis pärast Venemaa õhulööke detsembris. Foto: AMMAR ABDULLAH/REUTERS

Süürias tabas esmaspäeval Idlibi linna terve seeria õhulööke, milles jättis elu vähemalt 14 tsiviilisikut, teatasid inimõiguslased.

Hukkunute seas oli ka kolm last.

Süüria Inimõiguste Vaatluskeskuse andmetel leidis õhtul aset vähemalt kümme õhurünnakut. Keskuse hinnangul korraldasid rünnakud Venemaa õhujõud.

Kohalike informatsiooni kohaselt tabas üks õhulöökidest haiglat, kus sai surma kümme inimest. Vaatluskeskus kinnitas samas, et haigla jäi rünnakutest puutumata.

Uudisteagentuuri Interfax info kohaselt on haavatuid vähemalt 150.

Idlibi linna vallutasid 2015. aastal islamistide äärmusrühmitus Al-Nusra Rinne ja sellega liidus olevad opositsiooni võitlusrühmad.

Vene duuma kaitsekomisjoni juht Vladimir Komojedov teatas laupäeval, et Moskva kaalub Süürias ühepoolsete sammude astumist äärmusrühmituse Al-Nusra Rinne vastu, sest USA on seni keeldunud Venemaaga nende vastu ühiselt tegutsemast.

"Me ei pea pelgalt alustama, vaid on aeg see lõpule viia," lausus Komojedov.

Sel ajal, mil Venemaa ootas Washingtonilt vastust Moskva taotlusele alustada ühisoperatsioone Al-Nusra Rinde vastu, suutis organisatsioon oma üksused uuesti koondada ja taasalustada aktiivset sõjategevust, lisas ta.

Kui rühmituse vastu aktiivselt samme ei astuta, "siis võidakse mööda vaadata millestki positiivsest, mis on Süürias juba saavutatud, ütles Komojedov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles