Video: metsa jäetud Jaapani poisi otsingud jätkuvad

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hokkaido saarel Nanae lähedal otsitakse vanemate poolt metsa jäetud poissi
Hokkaido saarel Nanae lähedal otsitakse vanemate poolt metsa jäetud poissi Foto: SCANPIX

Uudisteagentuuri AFP teatel ei ole Jaapanis Hokkaido saarel vanemate poolt möödunud laupäeval metsa jäetud seitsmeaastast Yamato Tanookat veel leitud.

Politsei ja päästetöötajate sõnul ei saa nad aru, kuidas vanemad võisid vastutustundetult käituda ja lapse jonnimise eest metsa jätta.

Tanooka otsingutesse on kaasatud sadu professionaalseid päästjaid ja vabatahtlikke, kuid ka koeri ja hobuseid.

Vanemad selgitasid politseile, et nad tahtsid last karistad vaid viieminutilise eemalolekuga, kuid kui nad läksid tagasi paika, kuhu nad ta jätsid, oli laps kadunud.

«Mul on kahju, et mu pojaga nii juhtus. Meie tõttu peavad paljud inimesed nüüd olukorra lahendamise ja lapse otsimisega tegelema,» teatas isa meediale.

Jaapani uudisteagentuuri Kyodo teatel plaanivad võimud esitada kadunud poisi vanematele süüdistuse lapse hooletusse jätmises.

Jaapani sotsiaalmeedia kubiseb kurjadest kommentaaridest vanemate aadressil, neid on tembeldatud südametuteks.

«Tegemist ei olnud lapse distsiplineerimisega, vaid südametu julmusega. Need vanemad on nii rumalad, et mul ei ole sõnu,» kirjutati Twitteris.

Nii päästjad kui olukorrale kaasa elavad inimesed on mures, kuidas väike laps metsas hakkama saab, sest tal ei ole seal juua ega süüa. Samuti võivad metsloomad ohuks olla.

Laps kadus Nanae linna lähistel, mille esindaja Mitsuru Wakayama teatel on tegemist üsna paksu metsa ja mäestikualaga, kuhu kohalikud lähevad harva. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles