Erdoğan: moslemid ei peaks kasutama rasestumisvastaseid vahendeid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Recep Tayyip Erdoğan
Recep Tayyip Erdoğan Foto: SCANPIX

Türgi president Recep Tayyip Erdoğan võttis sõna pereplaneerimise ja rasestumise teemal teatades, et moslemid ei peaks kasutama rasetumisvastaseid vahendeid.

Presidendi sõnul peab Türgi rahvaarv kasvama ja selle eest peavad head seisma eelkõige türklannad, kelle kohustuseks on sünnitada järglasi, edastab AFP.

Türgi rahvaarv on viimastel aastatel kasvanud 1,3 protsenti, kuid Erdoğan loodab veelgi suuremat kasvu.

«Ütlen selle otse välja, lapsi peab rohkem olema. Kui arstid ja naiskativistid räägivad rasestumisvastastest vahenditest, siis neid ei tohiks ükski Türgi moslemipere kasutada. Allah suunab järglaste saamist ja anname talle selle suhtes vabad käed. Samas peavad naised olema valmis andma riigile rohkem järelkasvu,» lausus Türgi president.

Erdoğanil ja ta naisel Eminel on kaks poega ja kaks tütart. Türgi presidendi noorem tütar Sumeyy abiellus hiljuti jõuka ettevõtja Selcuk Bayraktariga.

Erdoğani vanem tütar Esra on abielus varsti energiaministriks saava Berat Albayrakiga, neil on kolm last.

Türgi president on ka varem vihastanud türklannasdest feministe oma sõnavõttudega raseduse ja naiste õiguste kitsendamise teemal.

Erdoğani sõnul peaks igal viljakas eas türklannal olema neli last ning tundub, et osa türklannasid on selliste ülekutsetega kaasa läinud.

Statistika andmetel kasvas Türgi rahvaarv möödunud aastal 78,7 miljonini, kuid veel 2000. aastal oli see 68 miljonit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles