Põhja-Korea tippametnik külastab Hiinat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea Töölispartei aseesimees Ri Su-yong
Põhja-Korea Töölispartei aseesimees Ri Su-yong Foto: Reuters / Scanpix

Põhja-Korea kõrge ametnik saabus täna Hiina, visiiti peetakse katseks siluda Pyongyangi suhteid oma lähima liitlasega, edastas Jaapani meedia.

Peking on Põhja-Korea suurim kaubanduspartner ja stalinistliku riigi peamine diplomaatiline kaitsja. Kahe kommunistliku riigi suhted on viimasel ajal pingestunud seoses Pyongyangi tuumaprogrammiga, mille rahvusvaheline kogukond on hukka mõistnud.

Hiina on toetanud ÜRO sanktsioone oma isolatsioonis naaberriigi vastu.

Põhja-Korea Töölispartei aseesimees Ri Su-yong saabus Pekingisse andma Hiina ametnikele ülevaadet mai algul peetud Töölispartei kongressi kohta, edastas väljaanne Kyodo News.

Hiina ametliku delegatsiooni puudumises kongressilt, mis tsementeeris Põhja-Korea noore riigijuhi Kim Jong-uni võimu, nähti märki pingetest kahe liitlase suhetes.

Hiina ametlik uudisteagentuur Xinhua teatas, et endine välisminister Ri viibib Hiinas kolm päeva.

Kyodo teatel külastas kõrge Põhja-Korea ametnik viimati Hiinat eelmise aasta septembris, kui Kim Jong-uni lähedane abi Choe Ryong-hae osales Pekingis sõjaväeparaadil, millega tähistati 70 aasta möödumist võidust Jaapani üle Teises maailmasõjas.

Põhja-Korea korraldas üheaegselt kõrge ametniku Hiina-visiidi algusega ballistilise raketi katsetuse, mis Lõuna-Korea võimude sõnul ebaõnnestus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles