Brasiilia grupivägistamise ohver tuli avalikkuse ette

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
22-aastane Rai de Souza, kes on üks grupivägistamises kahtlustatavaid
22-aastane Rai de Souza, kes on üks grupivägistamises kahtlustatavaid Foto: AP/Scanpix

Brasiillasest teismeline tüdruk, kes väidetavalt ühes Rio de Janeiro slummis grupivägistamise ohvriks langes andis CNNile intervjuu, milles rääkis Twitteris levitatud pornograafilisest videost ja piltidest. 

«Riigi õigussüsteem on juba mulle näidanud, et midagi ei juhtu,» sõnas 16-aastane tüdruk advokaadi juuresolekul CNNi koostööpartneri TV Recordi ajakirjanikule. «Ma ootan nüüd õiglust Jumalalt. See võib tulla hiljem, kuid pettuma ei pea kunagi,» lisas ta.

Tüdruku nägu antud intervjuus varjatud. Teismeline kirjeldab seal endaga juhtunut nii palju kui mäletab.

«Ma jäin magama ja ärkasin täiesti teises kohas. Üks mees oli minu all ja teine minu peal, kaks meest hoidsid mind kätest kinni. Palju hääli minu ümber naersid, ma olin uimastatud. Oli palju inimesi relvadega, poisid naersid ja rääkisid,» kirjeldas tüdruk läbielatut.

Brasiilias, mis on kõrge kuritegude arvuga harjunud, on peale grupivägistamise video avalikuks tulemist mitmetes linnades toimunud meeleavaldused.

Rio de Janeiros, kus augustis toimuvad ka suveolümpiamängud, asetasid protestijad punaselaigulisi riidetükke kuulsa Copacabana ranna liivale.

Brasilias oli politsei sunnitud kasutama pisargaasi, et protestijaid laiali ajada.

Skandaal sai alguse eelmisel nädalal, kui Twitteris hakkas levima 38-sekundiline video paljast ja meelemärkuseta tüdrukust, samal ajal kui meeshääled uhkustasid selle üle, kuidas vähemalt 30 inimest on temaga seksuaalvahekorras olnud.

Politsei on öelnud, et nad üritavad videos osalenud inimesi tuvastada, praeguseks on teadaolevalt vahistatud vaid üks kahtlusalune.

Eile hommikul korraldati sündmuskoha toimumispaigas reid, et arreteerimiskäske ellu viia, kuid keelduti kommenteerimast, mitut kahtlusalust nad otsivad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles