Tai budistlikust templist päästeti 40 tiigrit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tai metsloomade kaitsjad viisid ühes kohalikus budistlikus templis täna läbi reidi, viidi ära 40 seal hoitavatest tiigritest, vahendab Reuters. 

Lääne-Bangkokis Kanchanaburis asuv budistlik tempel on saanud suureks hitiks turistide seas, kuna seal hoitakse rohkem kui 130 tiigrit, kellega turistidel on võimalik selfiesid teha ja kutsikaid toita.

Tempel reklaamib ennast kui loomade kaitseala, kuid viimastel aastatel on see korduval uurimise alla sattunud, kuna kahtlustatakse loomapiinamist ja tiigrite müüki.

Loomakaitsjate sõnul sigitavad mungad sealseid tiigreid ebaseaduslikult ja mõnede külastajate sõnul näivad loomad uimastatud. Tempel ise eitab taolisi süüdistusi.

Ametnikud eemaldasid seitse tiigrit eile ja 33 täna, 97 tiigrit jäi veel templisse. Plaanis on eemaldada nad kõik ja paigutada loomad elama riiklikele kaitsealadele.

Reidi käigus leiti ka kuus sarvlindu, kes on looduskaitse all.

Templi mungad ei olnud valmis juhtunu kohta kommentaare andma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles