Lavrov väljendas optimismi ELi ja Vene vahelise viisavabaduse osas

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Lavrov
Sergei Lavrov Foto: SCANPIX

Peaaegu iga uue aasta alguses esineb mõni Venemaa ametnik optimistliku avaldusega positiivsetest arengutest viisavabaduse kehtestamise osas Venemaa ja Euroopa Liidu vahel.

Traditsiooni jätkab välisminister Sergei Lavrov oma tänase avaldusega, et sel aastal saab viisavabaduse teemaga astuda märkimisväärselt edasi, kirjutab Interfax.

«Mingeid tehnilisi ega organisatsioonilisi takistusi viisavabadusele üleminekuks pole. Kuid meil on kokkulepe, mis sisaldab loetelu küsimustest, mis tuleb lahendada ära enne viisavabale režiimile üleminekut,» rääkis ta ja lisas, et Venemaa loodab need lahendada sel aastal.

Lavrovi sõnul on selliste strateegiliste partnerite jaoks, nagu on Venemaa ja Euroopa Liit, oluline loobuda viisadest võimalikult kiiresti.

Välisminister nimetas seda teemat Venemaa ja ELi suhete strateegilise olemuse testiks.

Lavrov väljendas lootust, et partnerid lähtuvad objektiivsest reaalsusest ja ei politiseeri teemat.

Eelmisel aastal oli viisavabaduse teema kesksel kohal Euroopa Liidu ja Venemaa kohtumisel. Vaatamata mitme võtmepositsioonil oleva ELi liikmesriigi, eelkõige Saksamaa positiivsele suhtumisele, jäi positiivse lahenduse perspektiiv ebakindlaks. Moskva arvates on selle taga ELi mitme liikmesriigi politiseeritud lähenemine küsimusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles