ISIS andis käsu satelliidiantennide hävitamiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters/ScanPix

Terrorirühmitise Islamiriik (ISIS) ametnikud andsid moslemite püha kuu ramadaani eel käsu hävitada Mosuli ja Raqqa linnades asuvate elamute satelliitvastuvõtjad – hoiatades, et vaenlase luure võib neid kasutada sihtmärkide tuvastamiseks.

Üleskutse tehti eile ISISe Mosulis paikneva meediaharu Welayat Nineveh`i avaldatud videopöördumises. Selles arutavad kas ametnikku – kes esinevad nimede all Abu Saad al-Ansari ning Abu Abdullah al-Ansari – lääneriikide meediaga kaasnevaid ohte, sealhulgas võimalust, et nende abil tuvastatakse õhurünnakute objekte.

Video jätkub kaadritega, kus kohalikud ISISe ametnikud jagavad laiali pamflette, milles selgitavad vajadust satelliiditaldrikud kas hävitada või neile üle anda. Salvestis lõppeb sellega, kuidas purustatakse nii antenne, telekaid kui videomakke.

Aktivistide teatel anti samasugune käsk ka «pealinnas» Raqqas. Kõik antennid peavad olema hävitatud 7. juunil algava ramadaani ajaks.

Eelmise aasta püha kuu ajal poos rühmitis allikate andmeil tseremoniaalselt üles kaks last, kes ei pidanud paastu. Nüüdne üleskutse antennide purustamiseks on ekspertide hinnangul märk aina süvenevast paranoiast rühmitise juhtide seas.

Viimasel ajal on saanud tabamusi mitmed ISISe strateegilised rajatised Mosuli ja Fallujah' linnade lähedal. Need on terroristide kaks peamist tugipunkti Iraagis, mis on praegu valitsusvägede sihtmärgiks. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles