Venemaa ehitab endale raudmeest (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raudmees. Foto on illustratiivne
Raudmees. Foto on illustratiivne Foto: SCANPIX

Venemaa on endale uue globaalse kõrgetasemelise võidurelvastumise käigus ehitamas humanoidset raudmeest, vahendab Business Insider. 

«Erilise militaarse eesmärgiga robotitaolise sõjamasina väljatöötamine on Venemaa üheks prioriteediks,» kirjutas hiljuti Venemaa päevaleht Komsomolskaja Pravda.

Raudmehe ülesanne on ajalehe kohaselt asendada sõjategevuses indiviide, samuti ka kriisialades, kus on kõrge plahvatuse, tule, radiatsiooni ja muu risk, mis on inimestele kahjulik.

Eksperdid on teadlikud, et Venemaa on viimastel aastatel üritanud USAga ja Hiinaga militaarvõimekuses mõõtu võtta ja on suurt rõhku pannud robotite, droonide ja muude potentsiaalselt autonoomsete sõjamasinate väljatöötamisele.

Raudmees on siiski veel katsetusjärgus ja lahinguväljal teda tõenäoliselt lähitulevikus näha ei saa.

Kuid siiski on selline areng mõneti murettekitav, kuna ebatraditsioonilised sõjavahendid võiksid Moskva lähemale viia ulmelisele stsenaariumile, kus robotid tapavad elusolendeid, ilma inimkontrollita, ütlevad Business Insideri artiklis eksperdid.

Inimelemendi puudumine võib samuti hakata suurt rolli mängima tuleviku tragöödiates, kui Venemaa, kes on märkimisväärse võimekusega relvade eksportija, müüks taolisi roboteid oma liitlastele, nagu näiteks Süüria.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles