Kanada minister lahkus ametist, et sõltuvusravile minna (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanada endine minister Hunter Tootoo
Kanada endine minister Hunter Tootoo Foto: Reuters / Scanpix

Kanada peaminister Justin Trudeau liitlane kalandusminister Hunter Tootoo lahkus äkiliselt ja salapärastel asjaoludel ametist, et minna sõltuvusravile, vahendab CBC. 

Trudeau eile avaldatud pressiteate kohaselt resigneerus Tootoo kalanduse, ookeanide ja rannikuvalve ministrikohalt, et otsida sõltuvusravi. See šokeeris kõiki Kanada endise ministri kolleege liberaalses parteis.

Avalduses ei täpsustatud, millisele sõltuvusele Tootoo ravi otsima suundub. Samuti ei antud CBCle lisainformatsiooni peaministri kantseleist.

Endine minister on Kanada NHLi mängija Jordan Tootoo nõbu, kes andis hiljuti välja raamatu, kus kirjeldab avameelselt oma võitlust alkoholismiga.

Kuigi ka varasemad valitsused on kaotanud esimese aasta jooksul ministreid, on Tootoo tagasiastumine liberaalse partei jaoks järjekordne tagasilöök. Selle aasta kevadel on nad pidanud üle elama mitmeid raskusi.

Hiljuti võttis Trudeau valitsus vastu seaduse, mis lubab teatud juhtudel surma abistamist. See seadus on saanud opositsioonist palju vastukaja. Samuti kritiseeritakse nende poolt läbiviidud valimisreformi. 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles