Iraak peatas tsiviilelanike kaitseks Fallujah ründamise

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraagi väed Fallujah äärelinnas, Naimiyas
Iraagi väed Fallujah äärelinnas, Naimiyas Foto: AP/ Scanpix

Iraak on rünnakud Fallujah linnale peatanud, kuna kardetakse linnas olevate tsiviilelanike turvalisuse pärast, teatas täna peaminister Haider al-Abadi, vahendab Reuters. 

Peaminister Haider al-Abadi otsus rünnakud ISISe poolt okupeeritud linnale peatada tuleb kaks päeva peale seda, kui Iraagi eliitväed tungisid Fallujah lõunapiirialadele. Oodatud rünnak oleks olnud seni suurim võitlus ISISe vägedega.

Iraagi riiklikud väed, mida toetavad jõud nagu Iraan ja USA, on tõotanud tagasi võita 2014. aastal ISISe poolt okupeeritud Fallujah linn.

«Võit oleks olnud kiire, kui me poleks tundnud muret linnas olevate tsiviilelanike turvalisuse pärast, nende kaitsmine on aga üks meie prioriteetidest,» sõnas Abadi. «Meie väed on juba Fallujah piiril, võit on käeulatuses,» lisas ta.

ISISe võitlejad püstitasid oma lipu Fallujahs 2014. aastal ja linn on olnud sellest alates terroristide rühmituse nurgakiviks.

Abadi teatas plaanist Fallujaht rünnata kümne päeva eest.

Usutakse, et linnas on lõksus veel umbes 50 000 tsiviilelanikku ja ÜRO on hoiatanud, et võitlejad hoiavad sadu perekondi linnas kaitsekilpidena riiklike vägede vastu.

Iraagi väed on tänu ISISe suure vastukaalu tõttu viimased 48 tundi hoidnud oma positsiooni Fallujah äärelinnas, Naimiyas.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles