Fotod: Prantsusmaad, Austriat ja Saksamaad kimbutavad tulvad

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lausvihm tõi Saksamaa, Prantsusmaa ja Austria mõnes piirkonnas kaasa äkktulvad, nii et elanikud pidid majade katustele pakku ronima ja sajad õpilased ei pääsenud ööseks koolist koju.

Lõuna-Saksamaal Baieris Austria piiri ääres saadeti tuletõrjujad ja päästetöötajad üleujutatud linnade elanikele appi.

«Tulvavesi tuli nii kiiresti, et inimesed olid sunnitud pääsemiseks oma maja katusele ronima,» ütles Alam-Baieri politsei esindaja ja lisas, et paljud tänavad on vee all.

Trifterni linnas jäi 200 last ööseks kooli, sest üleujutuste tõttu ei olnud tänavad läbitavad. Linnavõimude esindaja kinnitas, et koolimaja on väljaspool ohtu, sest asub kõrgemal künkal.

Regeni jõel sattus hätta 27 last, kes olid koos kahe õpetajaga 12 paadiga sõitma läinud. Päästjad tõid kaldale 20 tugeva voolu meelevalda jäänud last, ülejäänud pääsesid omal jõul.

Paduvihm nahutas ka Salzburgi piirkonda teisel pool piiri Austrias. Tulvad ujutasid üle mitu maanteed ja neljapäeval on paljud koolid suletud.

Kesk-Prantsusmaal on päästeteenistus saanud viimastel päevadel 8000 tulvadega seotud väljakutset.

Pariisis on Seine'i kaldapealsed kõrge veetaseme tõttu suletud. 80 kilomeetrit lõuna pool Nemours'is tungis Loingi jõgi üle kallaste ja jõeäärsed elanikud evakueeriti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles