Putin: Venemaa ettevalmistused jalgpalli MM-iks on graafikus

, BNS-i välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene president Vladimir Putin kätlemas Rahvusvahelise Jalgpalliliidu (FIFA) presidendi Gianni Infantinoga.
Vene president Vladimir Putin kätlemas Rahvusvahelise Jalgpalliliidu (FIFA) presidendi Gianni Infantinoga. Foto: TASS/Scanpix

Staadionite ehitus 2018. aasta jalgpalli maailmameistrivõistluste finaalturniiriks on graafikus, ütles Vene president Vladimir Putin kolmapäeval.

"Ettevalmistused MM-iks käivad täie hooga," lausus Putin Moskva vabaõhuteatris üritusel, millega alustatakse 15 000 vabatahtliku värbamist MM-iks. "Kõik arendajad lubavad ja on kindlad, et nad täidavad kohustused saada rajatised õigeaegselt valmis." 

Rahvusvahelise Jalgpalliliidu (FIFA) president Gianni Infantino ütles, et Venemaa ettevalmistused finaalturniiriks on majandusraskustele vaatamata graafikus.

Madalatest naftahindadest ja sanktsioonidest mõjutatud Vene majandus langes eelmisel aastal 3,7 protsenti ning Rahvusvaheline Valuutafond (IMF) prognoosib tänavu 1,5-protsendist langust.

"Oleme saanud garantiid tööde lõpuleviimise kohta vastavalt lubadustele," ütles Infantino, lisades, et MM annab Vene majandusele tõuke.

FIFA presidendi sõnul ei mõjuta Vene sporti räsivad dopinguskandaalid riigi mainet ja MM-i ettevalmistuste kvaliteeti. "Mis puutub FIFA-sse, siis meil on oma väga ranged ja karmid dopinguprogrammid." 

Venemaa üritab vältida probleeme, mis raskendasid Brasiilia ettevalmistusi 2014. aasta MM-iks.

Kaheteistkümnest staadionist, kus MM-i mänge peetakse, on ehitustööd pooleli üheksas.

MM-i finaalturniiri matšid toimuvad 11 linnas: Moskvas, Kaliningradis, Peterburis, Volgogradis, Kaasanis, Nižni Novgorodis, Samaras, Saranskis, Doni-äärses Rostovis, Sotšis ja Jekaterinburgis.

Peterburi volikogu suurendas kolmapäeval jalgpallistaadioni eelarvet 4,3 miljardi rubla (64 miljonit dollarit) võrra ehk 12 protsenti. Staadion pidi esialgu valmima 2008. aastaks, ent seda on korduvalt edasi lükatud.

MM-i korralduskomitee juht Aleksei Sorokin keeldus uusimat kulutõusu kommenteerimast. "FIFA jaoks on tähtsaim staadioni valmisolek. Oleme järgmise aasta lõpuks valmis," sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles