Lennu MH17 meeskonna pered esitasid lennufirma vastu hagi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP/SCANPIX

Kahe aasta eest Ukraina kohal alla tulistatud Malaysia Airlinesi lennuki kuue meeskonnaliikme pered esitasid täna hagi, milles süüdistatakse tragöödias lennufirmat.

Hagis süüdistatakse firmat hooletuses ja lepingu rikkumises, ütles malaislastest meeskonnaliikmete perekondi esindav advokaat Balan Nair, kelle sõnul on tegu esimese hagiga lennufirma vastu 2014. aasta katastroofiga seoses.

Kahe nädala eest kaebasid hukkunute perekonnad Austraaliast, Uus-Meremaalt ja Malaisiast Vene presidendi Vladimir Putini ja Venemaa Euroopa Inimõiguste Kohtusse. 33 ohvri omaksed nõuavad iga hukkunu eest 10 miljonit Austraalia dollarit (6,4 miljonit eurot) kahjutasu.

Malaisia Airlinesi Boeing 777 tulistati Ida-Ukraina kohal alla 2014. aasta 17. juulil Venemaal valmistatud BUK-raketiga. Surma sai 298 inimest, kellest 193 olid Hollandi kodanikud.

Neljapäeval Malaisias esitatud hagis süüdistatakse tragöödias lennufirmat, sest too suunas lennu MH17 üle piirkonna, millest oli teada, et seal käib relvakonflikt, pannes sellega reisijad ja meeskonnaliikmed põhjendamatult ohtu.

Advokaat ei öelnud, kui suurt valuraha meeskonnaliikmete omaksed nõuavad. Tema sõnul pakkus Malaysia Airlines välja hüvitussumma, kuid see ei rahuldanud hagejaid. Ta siiski ei välistanud, et lõpuks jõutakse kohtuvälisele kokkuleppele.

Allakukkunud Malaysia Airlinesi lennukis oli kokku 15 meeskonnaliiget.

1999. aasta Montreali konventsiooni järgi on lennuõnnetuste ohvrite omastel õigus lennufirma vastu hagi esitada kahe aasta jooksul pärast õnnetust, seega 17. juulini 2016.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles