Lesbosel süüdati põgenikelaagri telgid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP/SCANPIX

Kreekas Lesbose saarel sai täna põgenikelaagris toimunud kähmlustes viga mitukümmend migranti, samuti süüdati rahutustes peaaegu 30 telki, teatas AFP täna.

Laagrist tuli evakueerida mitusada inimest pärast seda, kui kohalikud afgaanid ning pakistanlased hakkasid üksteist nuiade ja kividega ründama.

Kolm vigastatut toimetati haiglasse, neist kaks peavigastusega, teatas politsei.

Moria põgenikelaagris viibib kuni 3000 asüülitaotlejat, kes üritavad vältida deporteerimist tagasi Türki EL-i ning Ankara vahel sõlmitud leppe alusel, mis jõustus märtsis.

Ligi tuhat põgenikku lahkus laagrist pärast rahutuste puhkemist laagri ümbruskonda ning teise põgenikelaagrisse.

ÜRO põgenikeagentuuri teatel on olukord saarel normaliseerunud.

Lesbose linnapea sõnul on laagris mitu kuud viibinud põgenike vahel kasvanud pinged seoses võimaliku väljasaatmisohuga. Põgenikud on kulutanud oma kodumaalt põgenemiseks väikese varanduse, lisas linnapea Spyros Galinos.

«Need tingimused on psühholoogiliselt ja füüsiliselt kurnavad, tekitavad ärritust,» lisas ta.

Kreeka saartel viibib kokku umbes 8500 põgenikku ja migranti eriotstarbelistes keskustes, kes saabusid sinna sel aastal üle Egeuse mere Türgist. Kokku on Kreekas umbes 50 000 põgenikku pärast seda, kui Balkani riigid neile oma piirid sulgesid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles