Rajoy: Brexit kahjustaks Hispaanias töötavaid britte

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaania peaminister Mariano Rajoy kutsub Euroopa Komisjoni üles mõistlikkusele.
Hispaania peaminister Mariano Rajoy kutsub Euroopa Komisjoni üles mõistlikkusele. Foto: Reuters/ScanPix

Kui Brexiti referendumil hääletatakse Euroopa Liidust lahkumise poolt, jääksid Hispaanias töötavad britid kohutavasse olukorda, sõnas Hispaania peaminister Mariano Rajoy täna intervjuus.

«Kui Suurbritannia lahkuks Euroopast, siis kannataksid enim Briti kodanikud, kes ei saaks enam vabalt ringi liikuda, lisaks kapitali ning toodete liikumise piiramisele,» ütles Rajoy Hispaania uudisteagentuurile EFE.

«Kokku töötab Ühendkuningriigis 100 000 hispaanlast, keda (Brexit) väga halvasti mõjutaks, kuid samas on Hispaanias 400 000 britti, kes satuksid kohutavasse olukorda,» lisas ta.

«Euroopa ehitati inimeste, kapitali ja teenuste vaba liikumise printsiibile,» lisas Rajoy.

Kahe teisipäeval avaldatud arvamusuuringu tulemused näitasid, et Suurbritannia Euroopa Liidust lahkumise pooldajad edestavad napilt neid, kes soovivad Ühendkuningriigi jäämist 28-liikmelisse ühendusse.

Kokku elab Hispaanias erinevatel andmetel kuni miljon britti ehk tegemist on kõige suurema briti diasporaaga EL-is, teatas Briti migratsiooniamet

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles