California ülikoolitulistaja lasi professori maha varastatud koodi tõttu?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ashley Hasti (vasakul) ja Mainak Sarkar
Ashley Hasti (vasakul) ja Mainak Sarkar Foto: SCANPIX

USAs Los Angeleses California ülikoolis (UCLA) tappis relvastatud isik sel kolmapäeval õppejõu ja enda.

Politsei uurimine näitas, et tulistaja, 38-aastane Mainak Sarkar ahistas UCLA professorit, 39-aastast William Klugi enne intsidenti pikka aega sotsiaalmeedias, edastab Los Angeles Times.

Sarkar valmistas tapmist hoolikalt ette ja viis selle samm sammult ellu kirjapandu järgi.

Enne UCLAsse saabumist oli ta kaitsnud magistrikraadi mainekas Stanfordi ülikoolis ning õppinud ka India Khaeagpuri tehnikainstituudis, keskendudes atmosfäärile ja kosmosele.

Pärast õpinguid töötas ta kuni 2014. aasta augustini Ohios asuvas kummifirmas Endurica majandusanalüütikuna, kuid möödunud ja selle aasta alguse tegevuse kohta andmed puuduvad.

UCLAs õppimise perioodil tekkis Sarkaril vastuolusid õppejõud Klugiga,  ta kasutades igat võimalust tema solvamiseks, kaasa arvatud sotsiaalmeediat. Sarkar süüdistas Klugi tema loodud arvutikoodi varguses ja selle jagamises teistele.

Veel mõni aeg tagasi oli Sarkar professoriga heades suhetes, ta kiitis ja tänas õppejõudu enda abistamise eest.

Sarkar, kellel olid kaasas kaks poolautomaatpüstolit, lasi 1. juunil UCLAs esmalt maha Klugi ja siis enda.  Politsei leidis sündmuskohalt kirja, milles Sarkar oli jätnud oma koduse aadressi ja palus kassi eest hoolitseda.

Los Angelese politseijuht Charlie Beck teatas, et Sarkari kodu läbiotsimisel leiti nimekiri, keda ta plaanis tappa, samuti relvi ja laskemoona.

Nimekirjas oli kolm nime, esmalt William Klug, veel üks UCLA professor ja naine. Politsei leidis Minnesotas elanud naise ta kodust mõrvatuna. Ta nime ei avalikustatud, kuna uurimine jätkub.

Uudisteagentuuri Reuters teatel abiellus Sarkar 2011. aastal Ashley Hastiga, kellele kuulub korter, kust surnud naine leiti. Veel ei ole selge, kas Sarkar ja Hasti olid instidendi hetkeks abielus või lahutatud.

Teine tapmisnimekirjas olnud professor ei olnud 1. juunil tulistamise ajal ülikoolis ja Sarkar ei saanud teda tappa.

Politsei uurib Sarkari liikumisi, mis eelnesid tulistamisele. Otsitakse autot, millega ta sõitis Minnesotast Los Angelesse, tegemist on 2003. aasta Nissan Sentraga, millel on Minnesota numbrimärk 720 KTW.

Kaasüliõpilaste teatel hoidis Sarkar omaette ja teistega eriti ei suhelnud, samas teda ei peetud ohtlikuks, vaid lihtsalt vaikseks inimeseks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles