Indias hukkus politsei ja sektiliikmete kokkupõrkes 15 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters/ScanPix

Indias suri viisteist inimest kokkupõrgetes, mis puhkesid pärast seda, kui politsei asus sektiliikmeid välja tõstma maalt, mida nad olid kaks aastat ebaseaduslikult okupeerinud, ütles ametnik täna.

Vägivald puhkes eile õhtul Mathura linna pargis, kus toimus operatsioon ligi 3000 Swadhin Bharat Vidhik Stayagrah' sekti liikme vastu, kes olid veetnud viimased kaks aastat pargis püstitatud laagrites ja puitstruktuurides.

«Me läksime ala puhastama, ent nemad avasid meie pihta tule. Kaks meie meest sai surma,» ütles kõrge politseiametnik Hari Ram Sharma AFP-le Uttar Pradeshi osariigi pealinnast Lucknowst.

Politsei vastas sellele lahinglaskemoonaga ning tulevahetuses hukkus 13 aktivisti, lisas Sharma. Tema sõnul on võimud vahistanud üle 1000 sektiliikme.

Ala on nüüdseks isoleeritud ja olukord on jätkuvalt pingeline, aga kontrolli all, sõnas politseiametnik.

Võimud alustasid operatsiooni okupeeritud ala vabastamiseks pärast kohtu vastavasisulist korraldust.

Swadhim Bharat Vidhik Satyagrah' järgijad iseloomustavad end sotsiaalmeediapostitustes poliitiliste ja sotsiaalsete revolutsionääridena. Nende nõudmiste seas on valimiste kaotamine ning kõigile odavama kütuse jagamine.

Indias tegutseb sadu poolusulisi sekte, mida juhivad sageli karismaatilised isehakanud jumalamehed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles