Protestijad kähmlesid Trumpi toetajatega (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AP/Scanpix

USA California osariigis San Joses kähmlesid Valgesse Majja pürgiva vabariiklase Donald Trumpi vastased eile ärimagnaadi toetajatega, käiku lasti rusikad ja ühte Trumpi toetajat tabas muna.

Sajad Trumpi-vastased meeleavaldajad blokeerisid esmalt politsei kaubiku ja sisenesid seejärel miljardäri kampaaniaürituse toimumispaiga San Jose konverentsikeskuse parklasse, solvates autodes istunud toetajaid ja Trumpi ürituselt lahkunuid.

Ajalehe Los Angeles Times andmeil kostitati rusikahoopidega vähemalt tosinkonda inimest ning ühe inimese pihta visati muna.

Uudistekanali ABC News teatel piirasid mõned protestijad ümber arvatava Trumpi toetaja auto, asusid seda kõigutama ja purustasid ühe tagatule.

Konverentsihoone lähistel marssinud rahvahulgad olid varem hüüdnud «Vihkamine ei kuulu meie osariiki» ja kandsid loosungeid «Visake Trump ära».

Aprillis pidi Trump San Joses California vabariiklaste parteikonvendil esinemiseks hoonesse sisenema tagaukse kaudu, sest protestijad blokeerisid ligipääsu peasissepääsule.

Eelmisel nädalal vahistati San Diegos pärast Trumpi kampaaniaüritust kümneid protestijaid, keda on vihastanud vabariiklase latiinode, naiste ja moslemite vastane retoorika.

Trump on sisuliselt kindlustanud endale vabariiklaste nominatsiooni novembrikuisteks presidendivalimisteks. Vabariiklaste kongress kinnitab ärimagnaadi presidendikandidaadiks ilmselt juulis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles