ISi võitlejad Põhja-Süürias plaanivad terroriakte

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Süürias Manbiji linnas asuvad äärmusrühmituse Islamiriik (IS) pühasõdalased püüavad ette valmistada rahvusvahelisi terroriakte, ütles USA kaitseminister Ashton Carter täna.

Süüria kurdidest ja araablastest moodustatud nn Süüria Demokraatlikud Jõud (SDF) alustasid sel nädalal Manbiji vallutamiseks pealetungi.

Linn asub põhja-lõuna teljel Türgi piiril paikneva ISi valduses oleva Jarablusi ja Raqqa vahel, mis on rühmituse de facto pealinn.

USA juhitav ISi vastane koalitsioon peab Manbiji hõivamist Süüriasse ja riigist välja liikuva välisvõitlejate voolu peatamise võtmeks.

«Ma ei saa küll üksikasjadesse laskuda, aga seal on inimesi, kes püüavad ette valmistada või suunata terrorivandenõusid väljaspool Süüriat,» ütles Carter Singapuris pressikonverentsil.

«See ja asjaolu, et tegemist on mõlemas suunas liikuva välisvõitlejate voolu transiitsõlmega, on põhjused, miks see (Manbiji hõivamine) on tähtis eesmärk,» sõnas linnriigis julgeolekukonverentsil osalev Carter.

Kaitseministri sõnul on Ühendriikidel hea meel teha koostööd kohalike jõududega, kes tahavad oma territooriumi ISILilt tagasi võtta. «Mul on hea meel, et me teeme edusamme,» lausus Carter.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles