Pakistani julgeolekujõud tapsid neli islamisti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakistani politsei eriüksuslased maikuus Multani haigla juures, kuhu toodi pärast julgeolekuoperatsiooni kaheksa Al-Qaedaga seotud islamisti laibad.
Pakistani politsei eriüksuslased maikuus Multani haigla juures, kuhu toodi pärast julgeolekuoperatsiooni kaheksa Al-Qaedaga seotud islamisti laibad. Foto: SS MIRZA/AFP

Pakistani julgeolekujõud tapsid reede hilisõhtul Quetta šiialinnajaos puhkenud tulevahetuses neli islamisti, teatasid võimuesindajad.

Relvakokkupõrge sai alguse, kui politsei üritas Hazarganji piirkonnas peatada mootorratastel sõitnud meesterühma.

"Politsei andis käsu peatuda kolmel mootorrattal sõitnud kuuele mehele, kes avasid seepeale politseinike suunas tule. Politseinikud avasid vastutule ja tapsid neli äärmuslast. Kahel õnnestus öö varjus mootorrattaga põgeneda," kirjeldas sündmuste kulgu provintsi omavalitsuse esindaja Akbar Harifal.

"Kaks politseiametnikku sai haavata," lisas Harifal.

Politsei informatsiooni kohaselt kuulusid mehed islamistide rühmitusse Lashkar-e-Jhangvi (LeJ), mis on seotud sunniitliku äärmusrühmitusega Islamiriik (IS).

Austria politsei uurib prajasti Salzburgis kinni peetud pakistanlase võimalikku seost novembrikuiste terrorirünnakutega Pariisis ja 2008. aasta rünnakutega Mumbais. Pariisi allikas ja ajaleht Sunday Times teatasid, et vahistatut peetakse Pakistani äärmusrühmituste Lashkar-e-Taiba ja Lashkar-e-Jhangvi pommimeistriks.

India peab Lashkar-e-Taibat (LeT) vastutavaks 166 ohvrit nõudnud Mumbai rünnakute eest.

34-aastane pakistanlane peeti kinni koos Alžeeriast pärit mehega. Prantsuse uurijad kahtlustavad, et mõlemad mehed võis saata Euroopasse rünnakuid korraldama Islamiriik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles