Iraagis on rünnakus pühasõdalastele haavata saanud tuhat sõdurit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraagi valitsusväelased aitamas Fallujah´lähedal asuvast külast põgenenud meest.
Iraagi valitsusväelased aitamas Fallujah´lähedal asuvast külast põgenenud meest. Foto: AHMAD AL-RUBAYE/AFP

Iraagis on Fallujah´ tagasivallutamise operatsioonis haavata saanud rohkem kui tuhat valitsusvägede sõjaväelast, teatasid reedel tervishoiuametnikud.

"Me oleme operatsiooni algusest alates vastu võtnud 1119 haavatut," kinnitas Bagdadi tervishoiuametnik uudisteagentuurile AFP.

"Haavatuid ravitakse Kadhimiya, Abu Ghraibi, Al Karama, Al Karkhi ja Yarmuki haiglates," täpsustas ametnik.

Meditsiinitöötaja info kohaselt on ohvrite seas sõjaväelasi, politseinikke, terrorismivastase võitluse eriüksuste ja valitsusmeelse poolsõjaväelise Hashed al-Shaabi rühmituse võitlejaid.

Iraagi väed tegid reedel edusamme pealetungis sunniitliku äärmusrühmituse Islamiriik (IS) tähtsale tungipunktile Fallujah'le, sisenedes selle lõunapoolsesse eeslinna. Peaminister Haidel al-Abadi teatas Fallujah' tagasivallutamise operatsiooni alustamisest 23. mail.

IS hõivas Bagdadist 65 kilomeetri kaugusel läänes asuva  Fallujah 2014. aastal ning see on viimane IS-i kontrolli all olev Lääne-Iraagi suurlinn.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles