ÜRO: Süüria nõustus lubama abikonvoid 12 piiramisrõngas alale

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria vabatahtlikud päästetöötajad Aleppos.
Süüria vabatahtlikud päästetöötajad Aleppos. Foto: THAER MOHAMMED/AFP

Süüria nõustus lubama abikonvoide saatmise 12 piiramisrõngas territooriumile juunikuu jooksul, teatas reedel ÜRO.

Damaskus nõustus piiratud ravimite- ja toiduabi saatmisega õhusilla kaudu veel kolme piirkonda.

ÜRO Julgeolekunõukogu arutas reedel kava toimetada Süürias piiramisrõngas olevatele aladele toitu ja ravimeid õhust heidetavates pakkides.

ÜRO andmetel elab Süürias 592 000 inimest piiramisrõngas ja veel neli miljonit elavad raskesti ligipääsetavates piirkondades.

Süüria režiim pommitas reedel ägedalt Aleppo linna ja selle ümbrust, surma sai vähemalt 57 inimest. Castello teel sai tabamuse buss, milles sai surma 14 inimest. Veel 43 inimest hukkus Aleppo erinevaid linnajagusid tabanud õhurünnakutes.

"Inimesed on rusude all ja me otsime siiani kadunuid," ütles vabatahtlik päästetöötaja nimega Khaled.

Prantsusmaa ärgitas reedel Venemaad survestama Süüria režiimi, et see lubaks humanitaarabi piiramisrõngas olevatesse piirkondadesse.

"Peamiseks prioriteediks on saada need, kel on Damaskuse üle mõjuvõimu, alates Venemaast, suurendama jõuliselt survet režiimile," lausus Prantsuse alaline esindaja ÜRO juures François Delattre enne sisenemist suletud uste taga toimuvale istungile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles