Vene saadik: NATO vägede rotatsioon on kohalolust hullem (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AP/Scanpix

NATO viimase aja sõjaline aktiivsus Balti riikides ja Poolas on selle Euroopa piirkonna julgeolekuolukorda radikaalselt muutnud, ütles eile Venemaa alaline esindaja NATO juures Aleksander Gruško.

«Ausalt öeldes niisugused õppused ja alaline kohalolu, mida NATO liikmesriigid praegusel ajal harrastavad, vägede rotatsioon USA ning Balti riikide ja Poola vahel sõlmitud kahepoolsete lepete täitmiseks, aga ka teatavakstehtud otsused tuua kohale täiendavad pataljonid - see muudab radikaalselt julgeolekuolukorda Baltimaades,» sõnas Gruško raadiojaamale Kommersant FM.

«Täna muutub olukord radikaalselt ja loomulikult ei nõua see mitte üksnes poliitilist vastutust, vaid ka mõningaid kohaseid sõjalisi ettevaatusabinõusid,» lisas suursaadik.

Gruško selgitas ka, kuidas näeb Venemaa NATO otsust paigutada oma idapiirile roteeruvad väeüksused.

«Vägede lakkamatu rotatsioon ei erine alalisest kohalolust ja on sõjalisest vaatepunktist sellest isegi hullem, sest võimaldab suurel hulgal sõjaväelastel, üksustel ja formatsioonidel areneda - sõjalist kõnepruuki kasutades - potentsiaalsel lahinguväljal.»

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles