Erdoğan: Saksa otsus Türgi seisukohti ei muuda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AP/Scanpix

Saksa parlamendi resolutsioonil, milles tunnistatakse armeenlaste tapmine Esimese maailmasõja aegses Osmani impeeriumis genotsiidiks, ei ole mingit väärtust ja Türgi seisukohta see ei muuda, ütles president Recep Tayyip Erdoğan täna.

Erdoğani sõnul on huvitav, kuidas Saksa ametiisikud pärast neljapäevast parlamendihääletust Türgi liidritele silma vaatavad, kuid majandusmeetmetest Saksamaa vastu on veel vara rääkida.

Ankara kutsus pärast resolutsiooni vastuvõtmist tagasi oma suursaadiku Saksamaal.

Erdoğan ütles, et tüli Berliiniga ei tohiks mõjutada Türgi suhteid Euroopa Liiduga laiemalt. Ta möönis, et vihastamine ei tuleks Ankarale kasuks.

«Saksa parlamendis vastu võetud otsusel ei ole mitte mingit väärtust,» teatas Erdoğan Türgi ajalehtedele.

«Meie seisukoht 1915. aasta küsimuses on teada ja see otsus ei muuda seda, mida meie oma ajaloost arvame. Aga nad eirasid asjaolu, et võivad kaotada sõbra Türgi näol.»

Erdoğani sõnul on kahju, et kantsler Angela Merkel vaidlusest kõrvale jäi, ka tema oleks võinud osa võtta ja oma hääle anda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles