Briti leiboristide eksjuhid kutsuvad EL-i poolt hääletama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine Briti peaminister Tony Blair.
Endine Briti peaminister Tony Blair. Foto: Reuters/ScanPix

Suurbritannia opositsioonierakonna Leiboristliku Partei endised juhid kutsuvad toetajaid hääletama 23. juuni referendumil Euroopa Liitu jäämise poolt.

Kuus endist parteijuhti, teiste hulgas Tony Blair ja Gordon Brown, hoiatavad ajalehes Guardian avaldatud kirjas, et kui erakonna toetajad referendumil hääletama ei tule, on karta EL-ist lahkulöömist ehk Brexitit.

Leiboristide praegusele esimehele Jeremy Corbynile on heidetud ette leiget toetust Suurbritannia EL-i jäämisele. Sotsialist Corbyn, kes on karjääri vältel EL-i üsnagi skeptiliselt suhtunud, on pidanud referendumi eel vaid mõne kõne ja keeldunud konservatiivist peaministri David Cameroniga koos kampaaniat tegemast.

«Kui leiboristid jäävad koju, lahkub Suurbritannia EL-ist,» hoiatavad eksliidrid kirjas ja lisavad, et lahkulöömise puhul on kaotus ränk ning seda tunneb kogu riik kadunud töökohtade või kadunud põlvkondade läbi.

«Ainult leiboristid saavad Suurbritannia Brexitist päästa,» kuulutavad nad.

Leiboristid on liikmeskonnalt Suurbritannia suurim erakond, selle liikmete arv ulatub 380 000-ni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles