Iraagi väed vallutasid linna Fallujah`st läänes (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters/ScanPix

Iraagi valitsusväed vallutasid tänasel pealetungil äärmusrühmituse Islamiriik (IS) tugipunktile võtmetähtsusega ala Fallujah'st läänes, teatasid julgeolekuallikad.

Armee, politsei ja šiia omakaitseorganisatsiooni Hashed al-Shaabi väed sisenesid Saqlawiya linna Fallujah'st kümme kilomeetrit loodes. Valitsusvägede kontrolli all on nüüd ka maapiirkond selle ümbruses, mis on eriti väärtuslik IS-i kantsi äralõikamiseks.

Iraagi eliitüksused püüavad tungida Fallujah' kesklinna, samal ajal jätkavad ülejäänud väed linna ümbruse hõivamist, et see täielikult isoleerida.

Saqlawiya operatsiooni eesmärk oli lõigata Fallujah' ära läände jäävast Jazirat al-Khaldiyah'st, mille kaudu käib ühendus IS-i positsioonidega mujal Iraagis.

Ühendatud väejuhatuse teatel andsid USA juhitavad koalitsiooniväed õhulöögi IS-i võitlejatele, kes üritasid mööda Eufrati jõge paadiga Fallujah'st põgeneda, ja tapsid kõik pardalviibinud.

IS hõivas Bagdadist 65 kilomeetri kaugusel läänes asuva  Fallujah 2014. aastal ning see on viimane IS-i kontrolli all olev suur Lääne-Iraagi linn.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles