Venemaa manitseb provokatsioonide eest Põhja-Korea piiril

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anatoli Antonov.
Anatoli Antonov. Foto: AFP/SCANPIX

Vene asevälisminister Anatoli Antonov manitses tänasel Singapuri julgeolekukonverentsil hoiduma provokatsioonidest Põhja-Korea piiri lähedal.

«Korea Rahvademokraatliku Vabariigi vahetus läheduses ei tohi olla emotsionaalset tegevust, neid ei tohi provotseerida,» ütles Antonov rahvusvahelisel konverentsil. «Olukord võib minna halvemaks.»

Antonov tõdes, et situatsioon Korea poolsaarel teeb väga murelikuks, aga see ei õigusta liialdatud sõjalist reaktsiooni Pyongyangi tegevusele.

«Venemaa ei saa nõustuda KRDV tuuma- ja raketiambitsioonidega,» rõhutas ta. «Me toetame täielikult kõiki selleteemalisi ÜRO Julgeolekunõukogu resolutsioone.»

«Venemaa teeb kõik, et Pyongyangist saaks tuumarelva leviku tõkestamise leppe osaline - tuumarelvadeta riik.»

Antonov ütles, et kuna kuuepoolsete tuumakõneluste formaat ei toimi, ei jää üle muud, kui jätkata Põhja-Korea valitsuse positiivset survestamist tuumarelvadest loobumise nimel.

«Samas vastustame me liialdatud sõjalist reaktsiooni Pyongyangi tegevusele, meie arvates on katsed kasutada Põhja-Korea raketi- ja tuumaprogrammi piirkonna sõjalis-poliitilise tasakaalu muutmise ettekäändena täiesti vastuvõetamatud.»

Antonovi sõnul tuleb niisuguseks sammuks pidada plaani paigutada Aasia ja Vaikse ookeani piirkonda USA ülemaailmse raketikilbi uus stardiplatvorm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles