Afganistanis tapeti kättemaksuks prokurör ja kuus kõrvalseisjat (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Afganistani rahutus idaosas Logari provintsis tungisid relvastatud isikud tä kohtuhoonesse ning tapsid äsja ametisse vannutatud peaprokuröri ja veel kuus inimest, ütles kohalik politsei.

Rünnakus Pul-i-Alami kohtule sai viga 23 prokuröri, sest kohus oli kogunenud arutama kuue hiljuti kinni peetud Talibani võitleja saatust.

«Kolm relvastatud isikut sisenes kohtuhoonesse ja hakkas inimesi lähedalt tulistama,» ütles provintsikuberneri pressiesindaja Salim Saleh. «Seitse inimest sai surma, nende hulgas Mohammad Akram Nejat, äsja ametisse nimetatud peaprokurör.»

Julgeolekujõud lasid kõik kolm ründajat maha.

Juhtunu eest võttis vastutuse äärmusliikumine Taliban, öeldes, et see on kättemaks kuue rühmitusega seotud vangi hukkamise eest mais.

«Märtrirünnak viidi läbi kättemaksuks meie võitlejate hukkamise eest,» teatas Talibani pressiesindaja Zabihullah Mujahid.

Taliban ründab sageli valitsusametnikke, kuid pärast vangide hukkamist mais on see võtnud sihikule iseäranis kohtusüsteemi.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles