Parempopulistide juht nimetas Merkelit diktaatoriks (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AfD aseesimees Alexander Gauland.
AfD aseesimees Alexander Gauland. Foto: Reuters/ScanPix

Saksa parempopulistlik poliitik Alexander Gauland ründas kantsler Angela Merkelit kui diktaatorit, kes püüab saksa rahva migrantide vastu välja vahetada, vahendas ajaleht Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

Immigratsioonivastase erakonna Alternatiiv Saksamaale (AfD) aseesimees Gauland ütles Berliini lähedal toimunud meeleavaldusel, et Merkeli liberaalne asüülipoliitika muudab radikaalselt riigi nägu.

Kokkutulnute heameeleks nimetas ta Merkelit «kantsler-diktaatoriks» ja süüdistas Saksa peavooluparteisid inimtulvapoliitikas - katses asendada saksa rahvas järkjärgult kõigist maailma osadest tulevate elanikega.

Gaulandi esinemine neljapäeval Elsterwerdas on jõudnud ka YouTube'i.

Videos on näha, kuidas 75-aastane poliitik loeb rahva peade kohale tõstetud neonatside loosungit: «Täna oleme sallivad, homme oma kodumaal võõrad».

Eelmisel pühapäeval vallandas Gauland pahameeletormi rassistliku kommentaariga rahvuskoondise kaitsja Jerome Boatengi aadressil, kelle isa on ghanalane.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles