Ligi 60 protsenti Katari elanikest elab «töölislaagrites»

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP/SCANPIX

Ligi 60 protsenti Katari 2,4 miljonist elanikust elab paikades, mida valitsus nimetab «töölislaagriteks», näitavad täna avaldatud 2015. aasta rahvaloenduse andmed.

Arenguplaneerimise ja statistika ministeeriumi andmetel elab «töölislaagrites» 1,4 miljonit inimest. Rahvaloenduse läbiviimise ajal oli Kataris ametlikult 2,4 miljonit elanikku, see tähendab, et «laagrites» elab 58 protsenti elanikest.

Praeguseks on rahvaarv tõusnud 2,5 miljonini.

Katari arvukate infrastruktuuriprojektide ehitustel töötavate võõrtööliste majutamine on olnud juba mõnda aega vaidlusi tekitanud teema.

Inimõigusorganisatsioonid süüdistavad 2022. aasta jalgpalli maailmameistrivõistlusteks staadione ehitava Katari võime võõrtööliste äärmiselt kehvades ja ahistavates tingimustes pidamises.

Eelmisel nädalal sai riigi edelaosas ühes sellises töölislaagris puhkenud tulekahjus surma 11 ja viga 12 inimest.

Katar on vastanud kriitikale uute tööliskomplekside ehitamisega. Nii on pealinnast Dohast lõunasse püstitatud 825 miljonit dollarit maksnud «töölislinn», kus on ka poed, kinod ja kriketistaadion.

Kompleks mahutab 70 000 võõrtöölist ja on üks seitsmest «töölislinnast», kus leiab elukoha 260 000 inimest.

Viimase kolmekümne aasta jooksul on Katari rahvaarv võõrtööliste varal mitmekordistunud. 1986. aastal elas emiraadis vaid 373 000 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles