Iraagi valitsusväed leidsid ühishauast umbes 400 laipa

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraagi valitsusväed teel Saqlawiyah´ lähedal.
Iraagi valitsusväed teel Saqlawiyah´ lähedal. Foto: AHMAD AL-RUBAYE/AFP

Iraagi valitsusväed leidsid Fallujah´ linna lähedal ühishauast umbes 400 surnukeha, teatasid pühapäeval võimuesindajad.

Anbari provintsi politseikoloneli sõnul leiti haud Saqlawiyast.

"Julgeolekujõud, föderaalpolitsei, armee ja omakaitseüksused avastasid massihaua Shuhada linnajaost, kui puhastasid ala miinidest. Enamus ohvritest paistavad olevat sõjaväelased, kuid on ka tsiviilisikuid," lisas tundmatuks jääda soovinud kolonel.

Norra Põgenikenõukogu (NRC) teatas varem päeval, et sunniitlik äärmusrühmitus islamiriik tulistab Iraagi vägede piiramisrõngas olevast Fallujah´ linnast põgenevaid tsiviilisikuid.

Iraagi väed on saavutanud kontrolli äärmusrühmituse Islamiriik (IS) käes oleva Fallujah' linna lõunaosa üle, teatas pühapäeval kindralleitnant Abdel Wahab al-Saadi. Saadi sõnul on tema väed kindlustanud USA juhitava koalitsiooni õhurünnakute toel Fallujah' valdavalt põllumajandusliku lõunapoolse eeslinna Naymiyah'.

Iraagi väed alustasid 22.-23. mail pealetungi 50 kilomeetrit pealinnast Bagdadist läänes asuvale Fallujah'le, mis on alates 2014. aasta jaanuarist IS-i valduses. Tegemist on viimase IS-i käes oleva Lääne-Iraagi suurlinnaga.

Iraagi terroritõrjeüksused on üritanud viimase nädala jooksul õhurünnakute toetusel kesklinna jõuda, ent neid on aeglustanud tugev vastupanu ning mure hinnanguliselt 50 000 linna jäänud elaniku pärast.

Iraagi väed pidasid pühapäeval IS-iga lahinguid Fallujah' lõunaservas Jbeili ja Shuhada linnajagudes.

"Daesh osutab mõnetist vastupanu, ent vähem kui eelmistel päevadel," ütles kindralleitnant Abdelwahab al-Saadi IS-i araabiakeelset nimetust kasutades.

Tema sõnul ei ole sõjavägi ja politsei linna põhjapiiri veel ületanud, ent lähenevad raudteejaamale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles