Somaalias lasti maha rahvusringhäälingu naisajakirjanik

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Somaalia julgeolekujõud pärast autopommiplahvatust hotelli Ambassador juures.
Somaalia julgeolekujõud pärast autopommiplahvatust hotelli Ambassador juures. Foto: Xinhua/Xinhua/Sipa USA

Somaalia pealinnas Muqdishos lasti pühapäeval maha kohalik tuntud naisajakirjanik Sagal Salad Osman, teatasid töökaaslased ja võimuesindajad.

Osman töötas kohaliku rahvusringhäälingu raadiojaamas Radio Muqdisho.

Politsei kahtlustab naise mõrvas islamistide äärmusrühmitust Al-Shabaab.

"Naist tulistati Hodoni linnajaos asuvas ülikoolilinnakus. Ta õppis seal," rääkis politseiametnik Nur Ali.

Detsembrikuus sai Al-Shabaabi korraldatud autopommiplahvatuses surma sama raadiojaama naisajakirjanik  Hindia Haji Mohamed.

Somaalia julgeolekujõud tegid neljapäeval lõpu islamiäärmuslaste rünnakule pealinna Muqdisho hotellis Ambassador, milles sai surma vähemalt 15 inimest, kelle hulgas kaks parlamendiliiget. Kõrge politseiametnik kapten Mohamed Hussein ütles, et sõdurid tapsid öö läbi kestnud tulevahetuse järel viimase islamisti ja hotellist viidi välja üheksa surnukeha.

Ühendriigid on korraldanud viimastel aastatel Al-Shabaabi liidrite vastu Somaalias ridamisi droonirünnakuid. 2014. aasta septembris hukkus USA droonilöögis äärmusrühmituse juht Ahmed Abdi Godane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles