Austraalias nõudsid äärmuslikud ilmaolud kolm inimelu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Purustused täna Sydneys.
Purustused täna Sydneys. Foto: Reuters / Scanpix

Austraalia idarannikut räsisid nädalavahetusel äärmuslikud ilmaolud, tugevates tormituultes ja nende kaasnenud üleujutustes ning kõrgetes lainetes on hukkunud kolm inimest, mõned on teadmata kadunud, teatas politsei esmaspäeval.

Tormid tõid kaasa üleujutused Uus-Lõuna-Walesi osariigis ning mäslev meri põhjustas mitmel pool rannikuerosiooni. Ühel juhul pühkis meri minema rannaäärse elamu ujumisbasseini.

«Sedavõrd raevukaks kujunenud torm võttis meie seast elusid,» ütles Uus-Lõuna-Walesi osariigi peaminister Mike Baird, hoiatades, et olukord on jätkuvalt ohtlik.

«See on põhjustanud kogu ranniku ulatuses tapatalguid. On selge, et selle tormi raev oli selline, et kahju, mille see kogu ranniku ulatuses tekitas, on raske uskuda,» lausus ta.

Meteoroloogiameti teatel tekitas äärmuslikud ilmaolud vihma, tuule ja lainetegevuse kombinatsioon.

Üht osa Uus-Lõuna-Walesi osariigi pealinnast Sydneyst tabas viimase 30 aasta rängim üleujutus. Linna ilmajaama teatel sadas nädalavahetusel maha 226 millimeetrit vihma, mis on kaugelt rohkem juunikuu keskmisest – 131,9 millimeetrit.

Ilmajaama teatel registreeriti Sydney sadamas tuulte kiiruseks 115 kilomeetrit tunnis (31,9 meetrit sekundis).

Politsei sõnul tõid tuukrid Sydney edelapoolses eeslinnas Leppingtonis ja Sydneyst 100 kilomeetrit lõunas Borwalis tulvavetes minema pühitud autodest välja kaks surnukeha.

Võimude sõnul leiti kolmanda mehe surnukeha Canberra lähistel üleujutatud silla lähistelt.

Torm liikus Queenslandi osariigist lõunasse läbi Uus-Lõuna-Walesi Tasmaaniasse, kus politsei andmeil on jäänud kadunuks kaks inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles