Delhi kohus mõistis viis meest taanlannast turisti grupivägistamise eest vangi (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taanlannast ohver oli enne rünnakut külastanud Taj Mahali.
Taanlannast ohver oli enne rünnakut külastanud Taj Mahali. Foto: SCANPIX

Täna mõistis New Delhi kohus viis mees taanlasest turisti grupivägistamise eest vangi. Lisaks otsustab veel kolme kahtlusaluse saatuse ole alaealiste kohus.

Kohus mõitis mehed süüdi 52-aastase turisti vägistamises ja talt esemete röövimises. Naine oli 2014. aastal naasmas oma hotelli, kui kaotas õige tee ja sattus ründajate kätte, kes teda noaga ähvardasid, kirjutab uudisteagentuur AFP.

«Kuulutan kõik kohtualused süüdiolevaks. Karistused selguvad 9. juunil,» teatas kohtunik Ramesh Kumar.

Lisaks on kohtu alla antud veel kolm juhtumiga seotud isikud, kuid kuna tegu on alaealistega, tegeleb nendega alaealiste kohus. Üheksas süüdistatav, täiskasvanud mees, suri enne istungite algust.

Uute, senisest karmimate seaduste järgi võib grupivägistamise eest minimaalselt karistada 20-aastase vangistusega ja rahatrahviga, maksimaalne karistusmäär on eluaegne vanglakaristus.

Ohvriks langenud taanlanna reisis üksida ning oli just külastanud India kuulsat vaatamisväärsust Taj Mahali. Tagasiteel hotelli eksis ta ära ning kui otsustas meesterühmalt juhtnööre küsida, langes ta rünnaku ohvriks.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles