Afganistani president pakkus Talibanile rahu

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO sõdurid ja afgaani politseinikud julgestamas enesetapurünnaku paika Kandaharis.
NATO sõdurid ja afgaani politseinikud julgestamas enesetapurünnaku paika Kandaharis. Foto: Reuters / Scanpix

Afganistani president Hamid Karzai esitas islamiliikumise Talibani liidrile mulla Omarile üleskutse rahu sõlmimiseks ning palus Saudi Araabia kuningat aidata kaasa läbirääkimistele mässulistega.

 

Karzai pakkumisest vaid mõned tunnid varem nõudis mulla Omar aga kõigi USA ja NATO vägede lahkumist riigist ning hoiatas neid vastasel korral samasuguse lüüasaamise eest, mille pidid paarikümne aasta eest vastu võtma Nõukogude väed, vahendas Reuters.

Kabulist lükati samas tagasi teated, nagu oleks Talibaniga juba peetud läbirääkimisi Saudi Araabias.

Afganistani president lubas samas, et need mässulised, kes naasevad kodumaale ja soovivad rahu, saavad temalt garantii oma julgeolekule ega pea kartma võõrvägesid.

Talibani juhi mulla Omari asupaik pole praegu teada, kuid arvatavasti peidab ta end kusagil mägedes Pakistani piiri lähedal ning juhib sealt operatsioone Afganistanis. USA valitsus on ühesilmse islamisti tabamise eest välja pannud 10 miljoni dollari suuruse vaevatasu.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles