Piraadijahile suunduva Pohjanmaa teekonda segab tehniline viga

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miinilaev Pohjanmaa
Miinilaev Pohjanmaa Foto: SCANPIX

Aafrikasse suunduva Soome miinilaeva Pohjanmaa teekonda segab tehniline viga, mis on plaanis likvideerida pärast Küprosele jõudmist.

Parempoolse stabilisaatori viga tuli ilmsiks üleeile Saksamaal Kieli kanali lähistel, vahendas Turun Sanomat. Kapteni hinnangul ei ole see nii tõsine, et peaks põikama remondiks sisse lähimasse sadamasse.

Stabilisaator on plaanis parandada ära järgmise nädala lõpus, kui laev jõuab Küprosele Larnaka sadamasse. Kui Soomest tellitud detailid sinna õigeks ajaks ei jõua, siis tehakse laev korda pärast Suessi kanali läbimist.

Stabilisaator aitab vähendada laeva kõikumist lainetes. Kui see ei tööta, siis õõtsub laev tavapärasest oluliselt jõulisemalt. Laeval viibib mitmeid inimesi, kes pole lainega harjunud ja võib oletada, et merehaigeid seal jätkub, rääkis mereväe komandör Raimo Pyysalo.

Pohjanmaa valmis 1979. aastal ja vajalikke varuosi niisama saada pole ning seettu tuleb need valmistada Soomes.

Pohjanmaa siirdub Somaalia rannikule Euroopa Liidu kriisihaldusoperatsioonile. Miinilaev lahkus Soomest 5. jaanuaril ja Somaalia rannikuvetes saab selle ülesandeks kaitsta Somaaliasse suunduvaid toiduabisaadetisi piraatide rünnakute eest.

Laeval viibib ligi 100-liikmeline meeskond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles