Jordaanias vahistati terrorirünnaku korraldamises kahtlustatav mees

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jordaania julgeolejõud pärast rünnakut patrullimas Baqaa laagris.
Jordaania julgeolejõud pärast rünnakut patrullimas Baqaa laagris. Foto: STRINGER/AFP

Jordaanias vahistati esmaspäeva õhtul mees, keda kahtlustatakse viie julgeolekutöötaja elu nõudnud terrorirünnaku korraldamises, teatasid võimuesindajad.

Jordaania pealinna Ammani lähistel sai varem päeval palestiinlaste Baqaa põgenikelaagris korraldatud rünnakus surma viis luureametnikku. Ametnikud lasti maha nende kontoris.

"Luureagentuuri esindus sattus argpüksliku rünnaku sihtmärgiks. Surma sai viis luuretöötajat. Uurimine jätkub, kuid praegu paistab, et meil on terrorirünnaku organisaator käes," ütles valitsuse eestkõneleja Mohammed Momani.

Julgeolekuallikate andmetel vahistati kahtlusalune Ammanist põhja poole jääva Salti regiooni ühes mošees.

Jordaania on korraldanud USA juhitava koalitsiooni koosseisus Iraagis ja Süüria õhurünnakuid äärmusrühmituse Islamiriik (IS) vastu.

2014. aasta detsembris võttis IS Süürias ühe Jordaania piloodi pärast tema lennuki allakukkumist kinni. Hiljem avaldas rühmitus video piloodi elusalt põletamisest.

Jordaania on andnud Ammanist kirdes asuva prints Hassani õhuväebaasi kasutada teistele koalitsiooni liikmetele.

Mais teatasid Jordaania võimud IS-i vandenõu nurjamisest operatsiooni käigus, milles tapeti seitse pühasõdalast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles