AP: Clintonil on koos vajalik toetus saamaks presidendikandidaadiks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hillary Clinton külastas esmaspäeval koos oma kampaaniameeskonnaga Californias asuvat Comptoni.
Hillary Clinton külastas esmaspäeval koos oma kampaaniameeskonnaga Californias asuvat Comptoni. Foto: MIKE BLAKE/REUTERS

Hillary Clinton sai kokku vajaliku toetuse, et saada demokraatide presidendikandidaadiks, teatas esmaspäeval uudisteagentuur Associated Press (AP).

AP on kokku arvutanud Clintonit toetavate delegaatide ja superdelegaatide arvu. Viimased avaldavad ametlikult oma eelistuse küll alles juulikuisel parteikongressil, kuid uudisteagentuur korraldas nende hulgas küsitluse.

AP kinnitusel on Clintonil juba nüüd koos võiduks vajaminevad 2383 delegaati.

Juba enne AP teadaannet prognoositi, et Clintoni kandidatuur leiab kinnituse veel teisipäeval, kui kuues osariigis hääletatakse demokraatide eelvalimistel. California, Montana, New Jersey, New Mexico, Põhja-Dakota ja Lõuna-Dakota eelvalimiste ametlikke tulemusi on oodata siiski alles Eesti aja järgi kolmapäeva öösel.

Tegemist on eelvalimiste lõpuspurdiga. Kaalul on 694 delegaati.

Viimasena on eelvalimised 14. juunil Columbia ringkonnas.

Demokraatide kandidaadiks pürgiv Clinton on juba alustanud katseid demokraatide rividesse ühtsust tuua. Endine välisminister lausus uudistekanalile CNN, et tema kampaaniameeskond on olnud ühenduses konkurent Bernie Sandersi kampaaniameeskonnaga.

Clintoni selja taga on märgatavalt rohkem delegaate kui Sandersil ning ta on juba mõnda aega soovinud keskenduda päris valimistele ja kinnisvaramagnaadist vabariiklase Donald Trumpi seljatamisele. Sanders on samas oma kampaaniat jätkanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles