Migrandid süütasid Kreeka põgenikelaagris telgid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Migrandid Chiose saarel.
Migrandid Chiose saarel. Foto: AFP/SCANPIX

Kreekale kuuluval Chiose saarel süütasid kümned turvapaigataotlejad eile telgid, et väljendada pahameelt kinnipidamise üle, teatas politsei.

Umbes 40 sisserändajat panid Souda pagulaskeskuses põlema kaks suurt telki, mille olid püsitanud humanitaarorganisatsioonid. Protestijate hinnangul ei tegeleta nende turvapaigataotlustega piisavalt kiiresti.

Rahutused on viimasel ajal vallandunud mitmetes Kreeka saartele rajatud põgenikekeskustes. Eelmisel nädalal puhkes Samose saarel kaklus sisserändajate vahel, vigastada sai kuus migranti ja süüdati kaks eluhooneteks kohandatud barakki.

Lesbose saarel sai päev põgenikelaagris puhkenud kähmlustes viga mitukümmend migranti. Samuti süüdati rahutustes peaaegu 30 telki. Laagrist tuli evakueerida mitusada inimest pärast seda, kui kohalikud afgaanid ning pakistanlased hakkasid üksteist nuiade ja kividega ründama.

Kreeka saartel viibib kokku umbes 8500 põgenikku ja migranti eriotstarbelistes keskustes, kes saabusid sinna sel aastal üle Egeuse mere Türgist. Kokku on Kreekas umbes 50 000 põgenikku pärast seda, kui Balkani riigid neile oma piirid sulgesid.

Jaanuarist alates on üle Vahemere Euroopasse jõudnud umbes 204 000 põgenikku ja migranti. Üle 2500 inimese on ohtlikul merereisil surma saanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles